Een kloppend hart

Young professionals binnen het team zijn het kloppende hart en de toekomst van een bedrijf. Als werkgever wil je waarschijnlijk niets anders dan die groep gemotiveerd en geboeid te houden. Professionals die zich verbonden voelen met jouw bedrijf. Carrièretijgers die hun tanden zetten in nieuwe uitdagingen. Maar hoe zorg je ervoor dat die ook verbonden blijven met jouw bedrijf?

Floreren op de werkvloer

Talent optimaal benutten
Een belangrijke voorwaarde voor tevreden teamleden is dat ze zichzelf kunnen zijn. Dat ze hun juiste plek vinden binnen het bedrijf, zodat hun talenten optimaal benut worden. Teamleden die werken vanuit hun kracht, ervaren meer werkgeluk. En dat geeft meer energie en kwaliteit, een win-win situatie voor zowel het bedrijf als de young professional.

Positieve sfeer
Een werknemer die plezier heeft in zijn of haar werk is productiever en zit vol positieve energie. Die positiviteit werkt aanstekelijk voor de rest van de werknemers en zorgt ook weer voor een goede sfeer op de werkvloer.

Groei en betere werkprestaties
Een goede manier om bij te dragen aan het werkgeluk van de young professionals in jouw bedrijf is coaching. Door middel van coaching geef je jouw teamleden de mogelijkheid om te werken aan persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. Bovendien heeft coaching een positieve invloed op de werkprestatie.

Coaching voor werknemers Praktijk van Dijk

Stimuleren en voorkomen

Coaching is niet alleen maar interessant voor het verhogen van het werkgeluk. Door middel van coaching kunnen we:

  • Carri√®rekansen beter in kaart brengen.
  • De gedachte om door te groeien binnen het bedrijf stimuleren
  • Signalen van over stimulatie in een vervroegd stadium herkennen
  • Kansen op een burn-out verkleinen en zelfs voorkomen.

Voordelen voor werknemers

De voornaamste voordelen van coaching die werknemers ervaren zijn:

  • Een hogere motivatie
  • Een grotere tevredenheid over het werk.
  • Meer werkplezier
  • Meer werkgeluk

Daarnaast wil een medewerker zich thuis voelen bij een organisatie. Door middel van coaching kun je als werkgever het gevoel vertrouwen in de werknemer vergroten.

Altijd op maat met de mens centraal

Praktijk van Dijk Incompany trainingen

Bij Praktijk van Dijk is geen coachtraject hetzelfde. Daarom zijn de incompany coachtrajecten altijd op maat gemaakt. Op maat voor iedere individuele medewerker. Er wordt altijd gekeken wat de persoon nodig heeft om te floreren binnen het bedrijf.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Hieronder kan je eenvoudig een vrijblijvend gesprek met mij aanvragen, ik maak graag kennis met je!